Bourbonnais treinramp eist 11 levens in Illinois

Bourbonnais treinramp eist 11 levens in Illinois

eist 11 levens in Illinois

– Toen een truck een wedstrijdje deed om nog vlak voor een trein de overgang over te racen, werd hij op de overgang volop geraakt door de aanstormende trein. Er kwamen 11 treinpassagiers om het leven.

Om 09.47 uur kwam de Amtrak nr. 59 ‘City of New Orleans’ aan bij het stadje Bourbonnais. De waarschuwingssignalen op de overgang gingen aan en de spoorbomen gingen bijna dicht. Een naderende truck probeerde nog snel voor de trein langs te gaan.

Dit redde hij echter niet, waardoor hij midden op de overgang volop geraakt werd door de passagierstrein. De locomotief en elf van de veertien coupés ontspoorden en raakten hierbij een goederentrein die op een zijspoor stond.

De chauffeur van de truck, die het ongeluk wonderbaarlijk overleefde, verklaarde later dat de signalen pas aangingen toen hij midden op het spoor was. Later verklaarde hij echter dat hij niet had willen remmen in verband met zijn zware lading.

Op 21 september 2004 werd de chauffeur veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, wegens het niet naleven van de rusttijden. De rechter dacht dat het feit dat de chauffeur niet gerust had, mee had gespeeld in zijn beslissing om door te rijden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*