Tricolor in het Kanaal gezonken

Tricolor in het Kanaal gezonken

in het Kanaal gezonken

2002 – In dichte mist botsten de Noorse Tricolor en containerschip de Kariba op ongeveer 30 kilometer van de Franse kust op elkaar. De plek des onheils was een drukke passage voor vele (vracht)schepen.

De Tricolor was geladen met 3000 auto’s en olie en was op weg vanuit Zeebrugge naar Southampton. De Tricolor kapseiste door de aanvaring, waardoor het schip net onder het wateroppervlak verdween. Het andere schip kon nog wel de haven van Antwerpen bereiken.

Het zinken van de Tricolor zorgde ervoor dat het andere scheepvaartverkeer hinder had van het ongeluk. Het Duitse vrachtschip Nicola en de Turkse tanker Vicky botsten beide op het wrak. Deze botsingen hadden verder geen gevolgen.

Echter, op 20 januari 2003 kwam een in aanvaring met de Tricolor, waardoor ruim 170.000 liter olie in de zee terecht kwam. Mede door de stroming werd de Belgische kust besmeurd met olie. Hierdoor kwamen duizenden vogels om het leven.

De berging van het schip duurde erg lang, waardoor er maar olie aan bleef spoelen. Pas eind juli 2003 werd er begonnen met de berging van het schip. De berging duurde uiteindelijk tot het voorjaar van 2004.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. J.Jongejan zegt:

    Wij zoeken de dvd waar de berging van de Tricolor op moet staan.
    Heeft u enig idee?

Laat wat van je horen

*