Titanic gezonken

Titanic gezonken

gezonken

– In de nacht van 14 op 15 april botste de onzinkbaar geachte Titanic op een ijsschots en zonk daarna naar de bodem van de Atlantische oceaan. Slechts 703 van de 2206 opvarenden overleefden de ramp met de Titanic.

De Titanic was het meest luxueuze en comfortabelste schip ooit gebouwd. Ook de veiligheid stond bovenaan bij het ontwerpen en bouwen van het schip. Het gevaarte was 269 meter lang en 28 meter breed. Het schip werd gebouwd in Belfast en was eigendom van de rederij White Star Line.

De Titanic vertrok op 10 april vanuit Southampton richting New York voor haar eerste reis. Het schip had 2206 opvarenden, waarvan ongeveer 1300 passagier aan boord. Het grootste schip ter wereld bood capaciteit aan 2400 passagiers.

Rond 23.40 uur werd een ijsberg gesignaleerd. De uitkijkpost waarschuwde de kapitein, maar de Titanic kon de ijsberg niet meer ontwijken en deze sloeg een gat in het schip, die vervolgens snel volliep met water.

Mensen werden gesommeerd om de boot te verlaten en plaats te nemen in één van de reddingssloepen. De sloepen werden zo snel mogelijk te water gelaten, waardoor lang niet de volle capaciteit werd gebruikt. In totaal wist 823 mensen een plek in een sloep te bemachtigen, waarvan enkele alsnog overleden.

Binnen drie uur na de aanvaring met de ijsschots verdween de Titanic volledig onder water.

Bestel nu Dirk Musschoot – 100 jaar Titanic

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*