Passagiersschip Georges Philippar afgebrand

1932 – Met 865 mensen aan boord vatte het passagiersschip Georges Philippar . Deze werd pas aan de kapitein gemeld toen het vuur al verspreid was. De meeste opvarenden konden gered worden, maar toch vielen er naar schatting 90 dodelijke slachtoffers.

Het was niet de eerste keer dat het schip brand vatte. Al voordat te water gelaten was, was het interieur door een brand zwaar beschadigd. Gelukkig voor de bouwers van het schip, was het interieur nog niet geheel klaar en konden de belangrijkste elementen gered worden.

Het schip voer begin 1932 uit op weg naar Yokohama om vervolgens via Sjanghai en Colombo terug te keren. Via de Indische Oceaan moest het schip huiswaarts keren. In de morgen van 15 mei brak er echter brand uit op het schip. Er was al tweemaal loos brandalarm geweest en deze keer weer de kapitein niet direct geïnformeerd.

De kapitein besloot om het schip naar de Golf van Aden bij te varen om het daar te laten stranden. Het schip brandde hierdoor nog sneller af. De opvarenden moesten het schip verlaten en konden gered worden door een aantal, op het noodsignaal reagerende, schepen.

Het schip zonk pas vier dagen later, nadat het volledig afgebrand was.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*