Onderzeeer HMS M2 gezonken

Onderzeeer HMS M2 gezonken

Onderzeeer HMS M2 gezonken

– De onderzeeër HMS M2 ging voor een oefening naar West Bay, maar niet veel later zonk de HMS M2 door toen nog onbekende reden. Negen dagen later werd ze gevonden, alle 60 bemanningsleden waren overleden.

De HMS M2 was 90 meter lang en had twee 12 cillinder dieselmotoren aan boord, die samen zorgden voor 2400 pk. Na het zinken van HMS M1 werden de M2 en M3 uit het water gehaald voor inspectie en na een paar kleine wijzingen konden ze weer gebruikt worden. Eén wijziging was dat een klein vliegtuigje kon worden meegenomen in de onderzeeër.

Op de bewuste ochtend voer de HMS M2 uit voor een oefening naar West Bay. Haar laatste boodschap werd om 10.11 uur verzonden naar het commandoschip de HMS Titania. De boodschap hield in dat ze om 10.30 uur zou gaan duiken. Hierna werd nooit meer iets van het schip vernomen. Alle 60 bemanningsleden kwamen om het leven.

Negen dagen later werd de HMS M2 gevonden en pas na één jaar en ruim 1500 duiken werd de HMS M2 omhoog gehaald op 8 decmeber 1932. Echter knapte er een kabel, waarna het schip voorgoed naar de bodem van de oceaan zonk. 

Later bleek de laadklep van de HMS M2 nog open te staan, waardoor er water naar binnen was gelopen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*