Neil Armstrong als eerste mens op de maan

Neil Armstrong als eerste mens op de maan

als eerste mens op de

1969 – De capsule ‘the Eagle’ van de Apollo 11 landde op de maan met twee astronauten aan boord: Neil Armstrong en Buzz Aldrin. Hun collega Collins bleef aan boord van Apollo 11. Neil Armstrong was uiteindelijk de eerste persoon die voet op de maan zette.

Op het moment dat de Eagle landde moesten Armstrong en Aldrin enkele uren verplichte rust nemen alvorens ze naar buiten konden. Ze waren echter zo ongeduldig dat ze al snel toestemming vroegen om te starten met de voorbereidingen. Het controlecentrum in Houston gaf hiervoor toestemming.

Wereldwijd keken 600 miljoen mensen toe hoe Armstrong uit de Eagle stapte en zich bewoog richting het maanoppervlak. Vlak voordat hij de eerste voet op de maan zette riep Armstrong de legendarische woorden "That’s one small step for man, one giant leap for mankind"

Vlak na Armstrong komt ook Buzz Aldrin naar buiten. Na een verblijf van enkele uren op de maan, zowel binnen als buiten de Eagle, vertrekken de astronauten weer richting de Apollo 11. De austronauten hebben niet alleen hun voetafdrukken achtergelaten, maar ook een Amerikaanse vlag, een olijftak als symbool voor vrede, maar ook meetapparatuur en camera’s.

Gefascineerd door de maan?

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

 1. katja zegt:

  hij is cool.!!

 2. zijn sokken moeten gewassen worden :)

 3. deze site is uitermate interresant ! :d

 4. Neil Armstrong is stoer!!!!

 5. kees-jan :D zegt:

  hij is heel cool ja :P

 6. hij is een weteschapper want ik heb in mijn wabsite alles over hem gescreven

 7. ****** zegt:

  goed stukje informatie

 8. ****** zegt:

  ben er een wersuk over aan het schrijven

 9. ****** zegt:

  niet eerlijk dat collin in het ruimteschip moest blijven zitten :(

Laat wat van je horen

*