Slobodan Milosevic overleden

– Slobodan Milošević werd op zaterdagochtend dood in zijn cel gevonden. Hij zat in een VN-cel in Scheveningen, aangezien hij terecht stond voor het in verband met onder andere oorlogsmisdaden.

Slobodan Milošević werd geboren op 20 augustus 1941. Hij had geen makkelijke jeugd en zijn beide ouders pleegden zelfmoord. Milosevic werd na zijn rechtenstudie lid van de communistische partij in 1964. In 1988 werd hij leider van de partij en wilde hij dat Kosovo en Vojvodina, provincies van Joegoslavië, weer bij Servië kwamen.

In 1989 kwam hij aan de macht in Servië. Tot 1997 was hij de president van Servië en vervolgens tot 2000 de president van de Federale Republiek Joegoslavië. Hij werd tijdens de oorlogen in Joegoslavië gezien als de man achter de Servische oorlogsmisdaden.

Hiervoor werd hij op 2 april 2001 gearresteerd en vervolgens eind juni uitgeleverd. Het proces ging erg traag door de slechte gezondheid van ‘Slobo’, de voormalige Servische leider leed aan suikerziekte, had een hoge bloeddruk en al jaren problemen aan zijn hart.

Uiteindelijk haalt hij het einde van het proces niet. Milošević werd 64 jaar. Milošević hoort volgens velen thuis in de lijst met ergste dictators.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*