Ronald Reagan overleeft aanslag

1981 – De Amerikaanse Ronald Reagan werd bij de aanslag in zijn borst geschoten, maar raakte hierbij niet dodelijk gewond. Bij de aanslag raakten ook vier anderen, waaronder twee officieren van de politie, gewond.

Op het moment dat Reagan het Hilton Hotel in Washington na een conferentie verliet, sloeg de dader toe. Hij vuurde zesmaal zijn revolver, waarbij hij eenmaal Ronald Reagan in zijn borst raakte.

De andere kogels verwondden een woordvoerder, twee politieofficieren en een vriend van de vice-president. Na een operatie in het George Washington ziekenhuis herstelde Reagan voorspoedig van de moordaanslag.

De dader probeerde niet te vluchten en werd direct opgepakt. Hij werd ontoerekeneningsvatbaar verklaard omdat hij leed aan erotomanie. was geobsedeerd door Jodie Foster en hij wilde door middel van de moord indruk op haar maken. Hinckley werd echter wel meer dan 20 jaar vastgehouden op een psychiatrische afdeling van het Elizabeth ziekenhuis in Washington. Zelfs toen was hij nog door Jodie Foster geobsedeerd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*