Ronald Reagan overleden

– Oud- en oud- van Amerika, Ronald Reagan, overleed in Los Angeles aan de gevolgen van de ziekte van en een longontsteking. Reagan werd 93 jaar.

Ronald Wilson Reagan werd op 6 februari 1911 geboren in Tampico, Illinois. De Hollywoodcarrière begon in 1937 toen een filmmaatschappij hem een contract aanbod. Tot dat moment was Reagan sportverslaggever bij een regionaal radiostation. Hij speelde in 53 films, maar het grote publiek wist hij niet te bereiken.

In 1950 werd Ronald Reagan vertegenwoordiger en ging zich bezig houden met politiek. In 1966 werd hij gekozen tot republikeinse gouverneur van Californië. Dit deed hij acht jaar. In november 1980 werd hij gekozen tot de 40ste president van Amerika en in 1981 volgde hij Jimmy Carter op.

Het eerste succes van Reagan was ervoor te zorgen dat de gijzeling in Teheran gestopt werd. Verder stond Reagan bekend om zijn redevoeringen, die direct waren en vol one-liners zaten. Daarnaast werd hij getypeerd als onorthodox, idealist en was hij tegen atoomwapens.

In 1993 begon zijn ziekte, Alzheimer, op te spelen. Al snel was Reagan niet meer aanspreekbaar en nam hij middels een brief afscheid van het volk.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*