Oud dictator Jose de la Cruz Porfirio Diaz Mori overleden

Oud dictator Jose de la Cruz Porfirio Diaz Mori overleden

Oud dictator Jose de la Cruz Porfirio Diaz Mori overleden

– De oud dictator en generaal Porfirio Díaz stierf in Parijs en werd begraven op de begraafplaats van Cimetière du Montparnasse. Hij werd 84 jaar oud.

Porfirio Díaz werd geboren in Oaxaca op 15 september 1830. Hij werd officier in het leger en werd bekend door de slag bij Puebla waarbij hij de troepen aanvoerde.

In 1876 zorgde hij ervoor dat de regering van Sebastián Lerdo de Tejada werd afgezet. Hij benoemde zichzelf op 26 november 1876 tot president en na vier jaar nam Manuel González, een van zijn aanhangers, het over. Na vier jaar werd Porfirio Díaz weer tot president gekozen. Zijn regeringsperiode werd wel het Porfiraat genoemd. Hij stond bekend als een sluwe politicus die zijn tegenstanders uit de weg liet ruimen.

Díaz probeerde tot een moderne staat te vormen, zo liet hij het spoorwegennet vertienvoudigen en trok hij buitenlandse investeerders aan. Díaz had in 1910 zo verschrikkelijk gefraudeerd met de verkiezingen dat hij moest vluchten. Op 20 november begon de opstand en dit was het begin van de Mexicaanse revolutie, vijf maanden later was het leger verslagen en vluchtte hij voorgoed.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*