Kim Jong-il overleden

Kim_Jong-Il

Kim_Jong-Il

– De Noord-Koreaanse overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. was sinds 1994 aan de macht in .

Kim Jong-il volgde zijn vader, Kim Il-sung, op als leider van Noord-Korea. Jong-il sloot het land vrijwel volledig af voor de buitenwereld. Mede hierdoor en het atoomwapenprogramma stond het regime van Kim Jong-il al jarenlang onder grote internationale druk.

Kim Jong-il werd op 16 februari 1942 geboren en volgde in 1994 zijn overleden van op. Officieel werd hij echter nooit president, want zijn vader werd benoemd tot de eeuwige president van Noord-Korea.

Onder zijn leiding raakte Noord-Korea in economische recessie, er ontstond op grote schaal hongersnood in het land en raakte het land afgesloten van de buitenwereld. Ondanks het politieke isolement, economische recessie en hongersnood in Noord-Korea was het land in diepe rouw na de dood van hun leider.

Op 28 december 2011 werd De Geliefde Leider begraven. Zijn lichaam werd, naast zijn vader,  opgebaard in  het Kumsusan-mausoleum in Pyongyang. Kim Jong-il werd opgevolgd door zijn zoon Kim Jong-un.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*