Hisayasu Nagata pleegt zelfmoord door van flat te springen

Hisayasu Nagata pleegt zelfmoord door van flat te springen

Hisayasu Nagata pleegt door van flat te springen

– De Japanse politicus Hisayasu Nagata pleegde zelfmoord nadat hij anderhalve liter shōchū had gedronken. Een paar maanden eerder had hij ook al een poging gedaan. Hij werd 39 jaar oud.

Hisayasu Nagata werd geboren op 2 september 1969 in Nagoya, . Nagat begon zijn studiejaren op de Hoge School voor Jongens Keio Shiki en studeerde 1993 uiteindelijk af aan de universiteit van Tokio.

Nagata was een politicus waar veel van werd verwacht, maar ondanks dat kwam hij vaak in opspraak. In 2000 beweerde Nagata dat Kenshiro Matsunami het bed had gedeeld met een het vrouwelijke parlementslid Chikage Ogi. Matsunami gooide als reactie hierop een emmer water over Nagata in het parlement.

Ook moest hij enkele keren in het parlement zijn excuses aanbeiden omdat hij onwaarheden en valse beschuldigingen uitte naar andere politici en politieke partijen. Zijn grootste blunder was dat hij aantoonde dat de LPD steekpenningen had aangenomen van Takafumi Horie. Zijn bron bleek niet te kloppen en Nagata werd zes maanden op non-actief gezet en bood later zijn ontslag aan. In een afscheidsbrief bleek dat Nagata aan psychise problemen leidde.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*