Dictator Sani Abacha overleden aan hartaanval

– De tot de Haussa behorende dictator en militair Sani Abacha stierf plotseling op 54-jarige leeftijd aan een hartaanval. De meedogenloze heerser was op dat moment in gezelschap van drie vrouwen.

Sani Abacha werd geboren op 20 september 1943 in Kano en volgde later een militaire opleiding in Groot-Brittannië en . Hij kwam in het leger en maakte hier snel carrière, zo bracht hij in 1983 de regering Shagari ten val en zorgde hij ervoor dat majoor-generaal Ibrahim Babangida aan de macht kwam.

In deze regering werd Abacha in 1991 stafchef van het leger en minister van Defensie. Twee jaar later ontstond er een politieke crisis toen tegenstander Chief Abiola zichzelf tot president benoemde. Abacha stond dit niet toe en greep enkele maanden later zelf de macht, waarna hij zich ontpopte als en meedogenloze dictator.

Hij liet tegenstanders gevangen nemen of ombrengen en hij sluisde tijdens zijn bewind meer dan een half miljard Euro naar Zwitserse bankrekeningen. Hij stierf onverwachts en werd opgevolgd door Abdulsalam Abubakar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*