Bill Clinton wordt 42e president van Amerika

Bill Clinton wordt 42e president van Amerika

Bill Clinton wordt 42e van Amerika

1993 – Bill Clinton werd de 42e president van de van Amerika en volgde hiermee president George H.W. Bush op. Hiervan had hij de strijd om het presidentsschap gewonnen. 

Het was 12 jaar geleden dat een Democraat de verkiezingen won en van de 24 voorgaande jaren werden er 20 door de Republikeinen geregeerd. Clinton’s overwinning betekende een einde aan de Republikeinse overmacht.

Clinton had de verkiezingen van Bush en de onafhankelijke kandidaat Ross Perot goed gewonnen. Hij richtte zich namelijk op de binnenlandse politiek en nam de recessie van de laatste jaren als voorbeeld. Zijn campagne "It’s the economy, stupid!" sloeg in als een bom. Al Gore werd vice-president.

Tijdens zijn eerste termijn zorgde Clinton ervoor dat de economie bleef groeien, dat de werkloosheid werd teruggedrongen en de welvaart beter werd. Zijn sterkste zet was dat hij na de verkiezingen ervoor zorgde dat zieke mensen en mensen met problemen moesten worden doorbetaald door het bedrijf waar ze voor werkten. De zogeheten Family and Medical Leave Act.

Zijn ‘Don’t ask, don’t tell’ beleid voor homoseksuelen in het leger werd minder gewaardeerd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*