Operatie Gothic Serpent uitgelopen op bloedbad

Operatie Gothic Serpent uitgelopen op bloedbad

Operatie Gothic Serpent uitgelopen op bloedbad

– De operatie Gothic Serpent is voor het Amerikaanse leger uitgelopen op een bloedbad. De inwoners van de Somalische hoofdstad Mogadishu keerden zich tegen het leger waardoor er 18 Amerikaanse soldaten om het leven kwamen.

De operatie had als doel, om tijdens de oorlog in Somalië, een tweetal belangrijke Somalische luitenanten te ontvoeren. Een speciaal team met 120 soldaten zou in Mogadishu gedropt worden. De helikopters werden echter boven de stad neergeschoten door de sterk bewapende bevolking. Een groot deel van de soldaten kwam midden in de stad terecht tussen de uitzinnige bevolking.

De Somalische bevolking vermoordde de gewonde soldaten, die niet tijdig konden vluchten en barricadeerden een aantal grote straten in de hoofdstad. Ondanks de hulp van luchtaanvallen, lukte het een groot aantal soldaten niet om snel uit de stad te komen.

De Amerikaanse soldaten konden na een slag van 15 uur uit de hoofdstad bevrijd worden. In totaal zijn er 18 Amerikaanse soldaten om het leven gekomen, 79 raakten er gewond. Aan de kant van de Somaliërs vielen naar schatting 1.200 doden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*