Oorlogsmisdadiger Hans Frank opgehangen

– Hans Frank was een van de grootste oorlogsmisdadigers van de Tweede Wereldoorlog en was op 1 oktober ter dood veroordeeld wegens zijn daden. Hij werd opgehangen in Neurenberg.

Hans Frank werd geboren op 23 mei 1900 in Karlsruhe. Hij werd op twintigjarige leeftijd al adviseur van de NSDAP als jurist. Hij speelde een belangrijke rol in de mislukte putsch van Hitler in München.

Hij werd minister van justitie in Beieren nadat Hitler in 1933 de macht over had genomen en in 1939 werd hij aangesteld als Gouverneur-Generaal van het inmiddels bezette Polen. Hij was hier verantwoordelijk voor de moord op honderdduizenden Polen.

Door zijn onderdrukkingen en deportaties werd Hans Frank ook wel ‘de slachter van Polen’ genoemd. Vlak voor dat de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam werd Frank op 4 mei gearresteerd.

Zijn proces diende in het Proces van Neurenberg, waar hij als een van de weinigen schuld bekende. Desalniettemin werd hij ter dood veroordeeld wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*