Anne Frank opgepakt

Anne Frank opgepakt

opgepakt

1944 – Nadat haar onderduikadres verraden was, werd Anne Frank opgepakt door de Grune Polizei. Anne Frank woonde sinds 6 juli 1942 in het Achterhuis.

Annelies Marie Frank werd op 12 juni 1929 geboren in Frankfurt. In 1933 verhuisde ze met haar familie naar Amsterdam om vervolging van de nazi’s te voorkomen. De familie was van Joodse afkomst.

Tijdens de moest de familie onderduiken. Het Achterhuis was een kleine ruimte met twee verdiepingen, die schuil ging achter een boekenkast achter het bedrijf van haar vader aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam.

Op werden de onderduikers opgepakt door de Duitser Karl Silberbauer, nadat hij een tip had gekregen. De Duitser en zijn Nederlandse handlangers namen de kostbaarheden van de familie Frank en de mede-onderduikers af en arresteerden ze. Via kamp Westerbork kwamen ze uiteindelijk in het concentratiekamp in terecht.

Hier overleed Anne aan de gevolgen van Buiktyfus. Ook de rest van haar familie overleed in het kamp.

Tijdens haar verblijf in het Achterhuis hield Anne Frank een dagboek bij, waardoor ze later wereldberoemd werd. Dit dagboek werd gered door Miep Gies, die overleed in 2010.

Hier vind je het dagboek van Anne Frank – Het Achterhuis.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. ik vind het echt vreselijk wat er allemaal gebeurt is tijdens de oorlog. maar ik vind het top dat miep het dagboek heeft bewaard…

  2. ik vind dat Anne echt een held is en miep ook.

Laat wat van je horen

*