Zware aardbeving Japan zorgt voor allesvernietigende tsunami

Zware aardbeving Japan zorgt voor allesvernietigende Tsunami

Zware zorgt voor allesvernietigende

– Door een aardbeving met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter ontstond er een allesvernietigende tsunami die zorgde voor veel chaos in heel Japan. Laaggelegen gebieden stroomden volledig over. Er kwamen tenminste 15.800 mensen  om het leven.

De aardbeving, die vlak buiten Japan, ter hoogte van Sendai, in zee plaatsvond veroorzaakte een tsunami met een hoogte tot boven de 20 meter. De oostelijke kust van Japan werd grotendeels onder water zette. Tokio werd geëvacueerd door de overheid. Grote gedeeltes van Japan kwamen onder water te staan. In totaal werden 410.000 Japanners door de beving en de daaropvolgende tsunami getroffen en 4,4 miljoen huishoudens geraakten zonder elektriciteit.

De regio werd het ergste getroffen. De kerncentrale in Fukushima raakte door de beving en de tsunami zwaar beschadigd en een grote kernramp dreigde. Er vond een meltdown plaats, er kwam veel straling vrij, maar een ramp met de omvang van de kernramp in Tjernobyl bleef gelukkig uit, omdat het men uiteindelijk lukte om de situatie onder controle te krijgen.

De aardbeving in Japan behoort tot de zwaarste aardbevingen die ooit zijn gemeten.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*