Subtropische storm eist drie levens in Noord Carolina

Subtropische storm eist drie levens in Noord Carolina

Subtropische storm eist drie levens in Noord Carolina

– Ondanks dat de subtropische storm niet uitgroeide tot een en deswege ook geen naam kreeg, eiste hij toch drie levens in Noord Carolina en veroorzaakte een schade van 10 miljoen dollar.

Boven het noordwesten van de Caribische Zee ontstond er op 15 juni een tropische onweersstoring, die vervolgens richting de Straat van Yucatán en het schiereland Yucatán trok. Boven Yucatán leek een tropische depressie te ontstaan, maar door invloed van een trog van lagedruk werd de ontwikkeling van de storm in de kiem gesmoord.

Toch ontstond op 18 juni de subtropische depressie die al snel uitgroeide tot een subtropische storm. Vlak hierna maakte de storm een landing in het noorden van Florida en bereikte boven de zee ten oosten van Georgia bijna de orkaanstatus.

Op behaalde de storm zijn hoogtepunt bij de Outer Banks in Noord Carolina, met windsnelheden van 110 km/u. Ten zuiden van Newfoundland verloor hij op dezelfde dag nog aan kracht.

Naast de drie mensenlevens die de storm eiste en de 10 miljoen dollar veroorzaakte schade, zorgde de subtropische storm voor veel onrust voor de kust van Noord Carolina.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*