Orkaan Hilda eist 38 doden

Orkaan Hilda eist 38 doden

Orkaan Hilda eist 38 doden

– De derde orkaan die landcontact maakte in de van het seizoen bracht naast zware regenval ook enorme schade toe aan olieplatformen in de Golf van Mexico.

Hilda ontstond op 28 september als een zwakke cyclonische circulatie vlakbij Cuba. Het werd een storm nadat Hilda het westelijke puntje van Cuba had gepasseerd.

Met ongeveer 15 km/h kwam Hilda bij de Golf van Mexico en nam snel aan kracht toe. Op 1 oktober bereikte ze orkaanstatus, met windsnelheden van 255 km/h, en maakte landcontact in het kustgebied van Louisiana op de 3e.

Hilda trok landinwaarts richting Baton Rouge in Louisiana en werd door koude lucht en sterke druk naar het oosten gedwongen. Hierna zwakte de orkaan af tot een tropische storm en verdween op 5 oktober weer boven de Atlantische Oceaan.

Naast hevige regenval in de kustgebieden van de Verenigde Staten, bracht Hilda grote schade toe aan een aantal olieplatformen in de Golf van Mexico. De kosten liepen op tot 125 miljoen dollar en 38 mensen kwamen door Hilda om het leven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*