Orkaan Fifi-Orlene eist meer dan 8000 levens door overstromingen

Orkaan Fifi-Orlene eist meer dan 8000 levens door overstromingen

Fifi-Orlene eist meer dan 8000 levens door overstromingen

– De orkaan met twee namen, namelijk Fifi en Orlene, veroorzaakte voornamelijk in enorme overstromingen. Als gevolg van dit waterdrama overleden meer dan 8000 mensen in dat gebied.

Boven de Afrikaanse kust vertrok op 8 september een tropische golf richting de Atlantische Oceaan. Pas een week later ontwikkelde e golf zich tot een depressie en ten zuiden van Jamaica werd het op de 16e een tropische storm. Een dag later was orkaan Fifi geboren.

Fifi had een omvangrijke circulatie en trok hierdoor vochtige lucht aan uit zowel de Caribische Zee als de Grote Oceaan, waardoor er overvloedige regenval plaatsvond in de gebieden Honduras, El Salvador en Guatamala.

Nadat Fifi in het zuiden van Belize landde, zwakte ze af tot een depressie. Echter, boven de Grote Oceaan werd ze weer een tropische storm en kreeg toen een andere naam: Orlene. Orlene werd op 23 september in de Golf van Californië opnieuw een orkaan. Nadat de orkaan landde in Sinaloa op de 24e loste ze op.

De regenval had grote overstromingen veroorzaakt, waaraan meer dan 8000 mensen het leven verloren. Ook vele plantages werden zwaar getroffen en de schade van de orkaan bedroeg bijna 1 miljard dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*