Orkaan Charlie zorgt voor ramp in Mexico en Jamaica

Orkaan Charlie zorgt voor ramp in Mexico en Jamaica

Charlie zorgt voor ramp in Mexico en

1951 – De sterke categorie 4 orkaan sloeg toe in steden in Mexico en op Jamaica. De storm, samen met gebroken dammen en overstroomde rivieren, kostte aan 252 mensen het leven.

Op 12 augustus werd op duizend kilometer van Barbados een tropische depressie waargenomen, die vier dagen later bij de Bovenwindse Eilanden uitgroeide tot een orkaan.

Op 17 augustus bereikte Charlie windsnelheden van meer dan 185 km/h en maakte ’s nachts landcontact op oost-Jamaica, waar Charlie een spoor van verwoesting achterliet. De orkaan zwakte een paar keer af, maar wist zich telkens weer aan te sterken tot een sterke orkaan. Na landcontact gemaakt te hebben bij Cozumel op 20 augustus en daarna bij Tampico op 22 augustus, zwakte de storm definitief af en verdween op de 23e.

Jamaica werd getroffen door hevige regenval, bijna alle gewassen waren verwoest en Charlie kostte hier aan 152 mensen het leven. De stad Tampico in Mexico werd vooral op het platteland getroffen, door overstromingen en damdoorbraken stierven 100 mensen. De totale kosten liepen op tot 580 miljoen dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*