Orkaan Carmen verwoest suikerrietteelt in Louisiana

Orkaan Carmen verwoest suikerrietteelt in Louisiana

verwoest suikerrietteelt in Louisiana

– Doordat Carmen toesloeg in dunbevolkte gebieden, viel er slechts een slachtoffer bij de krachtige . Wel werden vele suikerrietteelten in de staat Louisiana volledig verwoest.

Orkaan Carmen ontstond uit een tropische onweersstoring op 23 augustus. Deze ontwikkelde zich bijna een week later tot een tropische depressie die over de Bovenwindse Eilanden trok en snel in kracht toenam.

Op 30 augustus was Carmen uitgegroeid tot een orkaan en via Jamaica trok ze richting de kust van Belize. Met windsnelheden van meer dan 220 km/u bereikte Carmen de vierde categorie, vlak voordat ze landde in Quintana Roo.

Hierna zwakte de orkaan af tot een tropische storm, maar boven de Golf van Mexico wist ze weer aan kracht toe te nemen en bereikte ze op haar piek bij Louisiana. Hier sloeg ze toe met windsnelheden van meer dan 240 km/u.

Boven Texas verdween de orkaan, nadat er op grote schaal overstromingen waren veroorzaakt. De suikerrietteelt in Louisiana, de garnalenvissersvloot en de boorplatforms hadden het zwaar te verduren en de schade bedroeg hier maar liefst 150 miljoen dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*