Okeechobee orkaan doodt meer dan 4000 mensen

Okeechobee orkaan doodt meer dan 4000 mensen

Okeechobee doodt meer dan 4000 mensen

– De dodelijke orkaan was een van de tien meest heftige orkanen die landcontact maakten in de ooit. De categorie 5 orkaan maakte minstens 4078 slachtoffers en liet een allesvernietigend spoor achter.

De Kaapverdische storm werd gevormd tussen de Kaapverdische eilanden en de Afrikaanse kust op 6 september. Op 10 september werd hij waargenomen ten oosten van Guadeloupe, waarna hij snel uitgroeide tot een categorie 3 orkaan.

Puerto Rico werd op 13 september vol getroffen door de orkaan, die op dat moment in de 5e categorie op de Saffir-Simpson schaal was. Windsnelheden van meer dan 260 km/h werden gemeten en de diameter van de orkaan werd geschat op meer dan 350 kilometer.

Als een categorie 4 orkaan trok hij verder naar de Bahama’s en op 16 september maakte hij landcontact in Florida, waarna hij verder trok naar het Okeechobee meer. Hier maakte de orkaan de meeste slachtoffers, voornamelijk onder de arme, gekleurde bevolking.

Rondom het meer braken dijken, waardoor een oppervlakte van honderden vierkante kilometers onder water kwam te staan. De totale kosten van de orkaan waren destijds meer dan 100 miljoen dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*