New Orleans getroffen door dodelijke orkaan

New Orleans getroffen door dodelijke orkaan

New Orleans getroffen door dodelijke orkaan

1915 – De orkaan die de staten Louisiana, Mississippi en Alabama trof, zorgde vooral in de stad New Orleans voor enorme schade. In totaal stierven er 275 mensen en was er een schade van 13 miljoen dollar.

Op 22 september werd de storm voor het eerst waargenomen tussen Puerto Rico en Zuid-Amerika. De storm ging richting de Golf van Mexico, waar hij in zeer korte tijd uitgroeide tot een orkaan in de 4e categorie.

In Louisiana, bij Grand Isle, maakte de orkaan landcontact. Op dat moment had de orkaan een piek bereikt en werd er een druk gemeten van 931 mbar. Het centrum van de orkaan was minder dan 35 kilometer van New Orleans verwijderd.

In de stad werden een aantal uren lang windsnelheden van 102 km/h gemeten, die ervoor zorgden dat vele gebouwen geruïneerd werden. Ook kwamen delen van de stad onder water te staan.

Na New Orleans bewoog de orkaan zich naar het noordoosten en zwakte af naar een tropische storm, waarna hij over Mississippi, Alabama en Tennessee trok. Op 1 oktober verdween de orkaan.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*