Miami orkaan slaat toe

Miami orkaan slaat toe

Miami orkaan slaat toe

– De Miami orkaan, ook wel de Big Blow genoemd, verraste een hoop mensen in Miami, Florida, Alabama en de Bahama’s. Voor 373 mensen bleek de orkaan dodelijk, rond de 40.000 mensen werden dakloos.

De orkaan werd op 6 september gevormd en op 14 september raasde hij over de Bahama’s, met windsnelheden van meer dan 240 km/h. Inmiddels uitgegroeid tot een orkaan in de 4e categorie op de Saffir-Simpson schaal, maakte hij op landcontact in Zuid Miami.

De Miami orkaan vervolgde zijn dodelijke route richting de Golf van Mexico en maakte op 20 september in Alabama weer landcontact, dit keer als een categorie 3 orkaan. Op 22 september verdweem de orkaan.

De meeste doden vielen in Miami, waar de orkaan ’s ochtends vroeg toesloeg. Mensen waren niet geëvacueerd en toen het oog van de orkaan zich boven de stad bevond, werd gedacht dat de storm afgelopen was en men ging massaal de straat op. Een half uur later, toen de orkaan verder trok, vonden veel van deze mensen de dood.

In Miami bleven slechts enkele gebouwen intact. De kosten van de Miami orkaan waren toendertijd meer dan 100 miljoen dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*