Galveston wederom getroffen door dodelijke orkaan

Galveston wederom getroffen door dodelijke orkaan

Galveston wederom getroffen door dodelijke orkaan

1915 – De Galveston Orkaan trok van Barbados naar Haiti en Jamaica en maakte landcontact in Galveston. Dankzij een zeewal, gebouwd na de Galvestonorkaan van 1900, vielen er ‘slechts’ 400 doden.

Op 5 augustus werd een tropische storm waargenomen, die een dag later was uitgegroeid tot een categorie 1 orkaan. Na op 11 augustus langs de Maagdeneilanden en Puerto Rico te zijn geraasd, volgde de orkaan zijn weg naar het westen waar hij landcontact maakte op Jamaica.

Op Jamaica werd een druk gemeten van maar liefst 983 mbar. Via Cuba, de Golf van Mexico en Texas, kwam de orkaan met categorie 3 en windsnelheden van 223 km/h op 17 augustus aan land bij Galveston, Texas. Hier vonden maar liefst 225 mensen de dood.

Hierna volgde de Galvestonorkaan zijn weg naar Houston en werd weer een tropische storm. Na Missouri en Ohio zakte de storm volledig weg.

In 1900 vond er ook een Galvestonorkaan plaats, die het leven kostte aan 8000 tot 12000 mensen. Dankzij een wal die hierna gebouwd werd, kon de Galvestonorkaan van 1915 niet zoveel slachtoffers maken.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*