The Sunday Morning Slasher overleden aan prostaatkanker

2007 – , beter bekend als de The Sundy Morning Slasher overleed aan prostaatkanker terwijl hji zijn levenslange straf uitzat. Watts vermoordde naar schatting meer dan 100 vrouwen.

De op 7 november 1953 geboren Watss begon in 1974 met het moorden. Hij ontvoerde vrouwen uit hun huizen, martelde en vermoordde ze. Hij gebruikte verschillende methodes om zijn slachtoffers, tussen de 14 en 44 jaar oud, om het leven te brengen.
Doordat Watts niet het stereotype seriemoordenaar was en in verschillende Amerikaanse staten zijn moorden pleegde, duurde het lang om hem te pakken te krijgen. In 1975 werd hij wel opgepakt en zat een jaar in de gevangenis voor mishandeling van een vrouw die wist te ontkomen, maar men kon hem niet linken aan andere moorden. Hij werd uiteindelijk op 23 mei 1982 opgepakt voor een inbraak en poging tot in Houston.

Vervolgens kwam men erachter dat Watts ook betrokken was bij een aantal recente moorden. Er was echter onvoldoende bewijs en Watts sloot een deal waarna hij 12 moorden bekende, zonder daarvoor veroordeeld te kunnen worden. Later gaf Watts aan zelfs 80 moorden te hebben gepleegd en de overheden vermoedden zelfs meer dan 100 vrouwelijke slachtoffers.

Watts kreeg een gevangenisstraf van 60 jaar en gedroeg zich voorbeeldig, waardoor hij op 9 mei 2006 zou vrijkomen. Men kon hem echter toch linken aan een aantal andere moorden, die hij niet bekend had, waardoor zijn straf verlengd werd tot tweemaal levenslang.

Zijn laatste dagen bracht Watts door in de zwaarbewaakte gevangenis in Ionia.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*