Seriemoordenaar Anna Marie Hahn geexecuteerd

Seriemoordenaar Anna Marie Hahn geexecuteerd

Anna Marie Hahn geexecuteerd

– Arsenic Anna was een Duitse immigrant die werd veroordeeld tot de elektrische stoel in verband met de op een 78-jarige man. Ze had echter minimaal vier moorden op haar naam.

Anna Marie Hahn had haar bijnaam Arsenic Anna te danken aan de manier waarop ze haar slachtoffers om het leven bracht. De slachtoffers, waarmee ze eerst bevriend raakte, kregen een grote hoeveelheid arsenicum toegediend.

De gokverslaafde vrouw vermoordde haar slachtoffers om zodoende aan geld te komen. Ze beroofde de slachtoffers, maar ontving ook verzekeringsgeld. Bij het laatste slachtoffer werd arsenicum aangetroffen in het lichaam en wees alles erop dat Hahn de dader was. De juwelen die ze geroofd had bood ze aan bij juwelieren en zodoende kon men haar achterhalen. Op 10 augustus 1937 werd ze opgepakt.

Uit onderzoek bleek dat Arsenic Anne vermoedelijk in het verleden ook als thuishulp al een aantal mensen om het leven had gebracht. Anna Marie Hahn, geboren op 7 juli 1906 in Beieren, had tot vlak voor haar dood aan haar onschuld vastgehouden, maar in een 20-pagina tellende brief bevestigde ze vier moorden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*