Sadamichi Hirasawa overvalt bank in Tokio

Sadamichi Hirasawa overvalt bank in Tokio

Sadamichi Hirasawa overvalt bank in Tokio

– De overval vond plaats vlak voordat de bank ging sluiten. Door de overval kwamen 12 medewerkers van de Japanse Keizerlijke Bank in Tokio om het leven en werd er 180.000 yen buit gemaakt.

Sadamichi Hirasawa kwam de bank binnen en gaf zich uit als een gemeentelijke ontsmettingsreiniger, genaamd Jiro Yamaguchi. Hij zei dat hij iedere medewerker moest behandelen voor een uitbraak van dysenterie.

Nadat hij iedereen een pil had gegeven die vol zat met cyaankali, stierven er al 10 bankmedewerkers. Intussen haalde hij de kluizen van de bank leeg. Aanvankelijk had de politie veel moeite om de bankovervaller te vinden. Toen iemand de moordenaar herkende op een foto, kon Sadamichi Hirasawa gearresteerd worden.

Uiteindelijk vonden 12 mensen de dood en overleefden vier mensen de overval. Sadamichi Hirasawa werd ter dood veroordeeld en zou opgehangen worden, maar omdat men in niet zelf mag meewerken aan de eigen dood werd de straf omgezet naar levenslang. Sadamichi Hirasawa stierf uiteindelijk in 1987 in de gevangenis op 95-jarige leeftijd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*