Moordenaar Ted Bundy overleden op elektrische stoel

Moordenaar Ted Bundy overleden op elektrische stoel

Moordenaar Ted Bundy overleden op elektrische stoel

1989 – Ted Bundy werd in 1979 veroordeeld voor de moorden op een groot aantal vrouwen in vier Amerikaanse staten. De man die zelf verklaarde wel honderd vrouwen te hebben vermoord, kreeg de elektrische stoel.

Theodore Robert Cowell werd geboren op 24 november 1946 in Vermont. Hij groeide op bij zijn groothouders, waarvan hij dacht dat het zijn ouders waren. In zijn puberteit kreeg Bundy al crimineel gedrag, hij bestal winkels en begluurde vrouwen.

In 1965 beëindigde hij zijn studie en vertrok naar Washington, waar hij zich verloofde met Stephanie Brooks. Hij had echter ook een relatie met een alleenstaande moeder. In 1974 begon Bundy met het vermoorden van vrouwen, in 5 maanden vermoordde hij er maar liefst 10.

In 1976 werd hij opgepakt maar twee jaar later wist hij te ontsnappen uit de gevangenis en vestigde zich in Tallahassee in Florida. Daar vermoordde hij twee studentes en later in 1978 vermoordde hij ook de twaalf-jarige Kimberley Leach. Hij werd per toeval aangehouden en toen geïdentificeerd als de moordenaar.

Bundy werd unaniem schuldig verklaard aan meervoudige moord en kreeg de doodstraf. Op om 07.06 uur werd Bundy geëxecuteerd en tien minuten later doodverklaard.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*