Marc Dutroux opgepakt

1996 – Marc Dutroux werd samen met onder andere zijn vrouw opgepakt. Dit kon gebeuren na een tip: het kenteken van Dutroux’ auto kwam overeen met die van een auto die vier dagen eerder was gezien tijdens de verdwijning van twee jonge meisjes.

Enkele maanden eerder was er al een onderzoek gestart naar Dutroux en zijn vrouw, maar dit bleef zonder resultaat.

Twee dagen na de arrestatie werd bekend gemaakt dat Dutroux, zijn vrouw en nog een aantal anderen verantwoordelijk waren voor het ontvoeren van jonge meisjes en het vermoorden van zeker vier van deze meisjes. De laatste twee slachtoffers werden op die dag levend uit de kelder van het huis van Dutroux en Michelle Martin bevrijd. Een van de meisjes, Sabine Dardenne, werd al bijna drie maanden opgesloten gehouden.

Na ondervragingen werden er binnen enkele weken de stoffelijke overschotten gevonden van twee 8-jarige meisjes, een 17-jarig en een 19-jarig meisje. Daarnaast vond men nog het lijk van een handlanger van Dutroux.

De gemoederen in België leken een beetje gesust te zijn, totdat Dutroux op 23 april 1998 ontsnapte aan de bewaking. Een aantal uren later werd hij opnieuw opgepakt.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*