Josef Fritzl opgepakt

Josef Fritzl opgepakt

opgepakt

2008 – In het Oostenrijke Amstetten werd de man opgepakt die verdacht werd van het opsluiten en misbruiken van zijn dochter Elisabeth. Ze zat samen met haar drie kinderen sinds augustus 1984 opgesloten in de kelder van het huis van Fritzl.

Elisabeth, één van de zeven kinderen van Fritzl en zijn vrouw, was sinds haar elfde misbruikt door de inmiddels 73-jarige Fritzl die haar sinds haar 18e opgesloten had in de kelder. Fritzl, had zijn vrouw wijs gemaakt dat Elisabeth weggelopen was en bij een sekte zat.

Uit het misbruik werden zeven kinderen geboren. Drie van hen leefden bij Elisabeth en waren tot hun bevrijding nooit buiten geweest. Drie anderen leefden bij Josef Fritzl en zijn vrouw. Eén van de kinderen was kort na de geboorte gestorven en verbrand in een oven. Fritzl had zijn vrouw wijs gemaakt dat de kinderen te vondeling waren gelegd door Elisabeth.

De zaak kwam naar buiten toen de oudste dochter naar het ziekenhuis moest. De arts vertrouwde Fritzl zijn verhaar niet schakelde de media in, om op zoek te gaan naar de moeder van het kind. Elisabeth overtuigde haar vader om samen naar het ziekenhuis te gaan, waar ze opgepakt werden.

Elisabeth vertelde haar verhaal en de politie bezocht het huis waar alle kinderen gevonden werden. Fritzl bekende vervolgens alles. Hij werd tot levenslang en TBS veroordeeld.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*