Fritz Haarmann onthoofd voor kannibalisme

1925 – Nadat vissers in de rivier Leine schedels opvisten, kwam de grootscheepse moordpartij van Haarmann aan het licht. Hij bekende 27 moorden en werd veroordeeld tot de dood met een valbijl.

Fritz Haarmann groeide op in een instabiel gezin. Zijn moeder was zwakbegaafd, zijn vader alcoholist en zijn broers en zussen hadden grote psychische problemen. Ook Haarmann verbracht zijn jeugd veelal in psychiatrische inrichtingen.

Na een korte tijd in Berlijn gewoond te hebben, keerde Haarmann in 1918 weer terug naar Hannover, waar hij naast het plegen van sexuele handelingen ook begon met het vermoorden van jongens.

Hij pikte deze op van het station en tijdens sexuele gemeenschap beet hij hun keel door. De niet zelf opgegeten lichaamsdelen en kleding verkocht hij en de rest gooide hij in de rivier. In 1924 werden meer dan 500 lichaamsdelen gevonden.

Doordat via de verkochte kleding de link werd gelegd naar Haarmann, kon hij opgepakt worden. Op 19 december 1924 werd het doodsvonnis uitgesproken. Het hoofd van Haarmann werd voor onderzoek ter beschikking gesteld.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*