Cor van Hout geliquideerd

Cor van Hout geliquideerd

Cor van Hout geliquideerd

2003 – Nederlands crimineel en ontvoerder van Freddy Heineken werd geliquideerd in Amsterdam. Hij werd geraakt door tientallen kogels en overleed ter plekke.

Cornelis van Hout, bijnaam Flip of Flipper, werd op 18 augustus 1957 geboren in Amsterdam. Hij was samen met zijn zwager Willem Holleeder in 1983 het brein achter de ontvoering van Freddy Heineken. Hij werd in Frankrijk gearresteerd en verbleef vijf jaar in de gevangenis.

Na zijn vrijlating begaf Van Hout zich al snel weer in het criminele circuit, voornamelijk in de seksbranche. In 1996 werd er voor het eerst een aanslag gepleegd op van Hout, deze overleefde hij. Voordat hij in 2000 nog een aanslag overleefde, zat hij weer een paar jaar in de gevangenis.

In 2003 werd de derde aanslag hem fataal. Na een lunch in Amstelveen werd Van Hout na het verlaten van het restaurant doorzeefd met kogels. In totaal werden rond de veertig kogels afgevuurd, waarvan er ongeveer twintig in het lichaam van Van Hout belandden. Vijf kogels troffen een vriend, die kort daarna ook overleed.

De aanslag werd gepleegd door waarschijnlijk twee daders die vanaf een motor de kogels op Van Hout afvuurden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*