Charles Manson veroordeeld

Charles Manson veroordeeld

veroordeeld

– Charles Miles Manson werd veroordeeld voor de moorden op onder andere actrice Sharon Tate. Ondanks dat hij zelf niemand vermoord had, maar “the family”, werd hij tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Charles Manson was al vanaf zijn tienerjaren veelvuldig in aanraking geweest met justitie. Autodiefstel, vervalsen van cheques en het bezoeken van prostituees in zijn proeftijd zorgden ervoor dat Manson een groot deel van zijn leven in de gevangenis doorgebracht had.

In 1967, met twee kinderen en twee scheidingen op zijn naam, verhuisde hij naar San Fransisco. Hij verzamelde hij een groep volgelingen om hem heen die hij “The Family” noemde. De groep liet zich door The White Album van de Beatles en de Openbaring, een bijbelboek, inspireren. Charles Manson was overtuigd dat een rassenoorlog aan zat te komen.

In de nacht van 9 augustus 1969 drongen leden van The Family het huis van actrice Sharon Tate binnen en brachten haar en andere aanwezigen om het leven o peen brute wijze. Een dag later werd zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw in hun huis vermoord.

De moorden en ook andere moorden werden in één rechtzaak behandeld. Manson bracht in 1970 een muziekalbum uit om de kosten van de verdediging te kunnen betalen. Dit mocht niet baten. Manson werd aanvankelijk ter dood veroordeeld, wat niet veel later tot een levenslange gevangenisstraf werd omgezet.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*