Billy Cook gestorven in de gaskamer

Billy Cook gestorven in de gaskamer

Billy Cook gestorven in de gaskamer

1952 – De slechts 23-jarige Cook werd veroordeeld voor de moord op de familie Mosser, die hij in koelen bloede neer had geschoten. Berouw voor zijn daden toonde hij nooit. Het vonnis werd uitgevoerd in de gaskamer van San Quentin Prison.

Cook werd op jonge leeftijd, met zes broertjes en zusjes, door zijn vader in een verlaten mijnschacht achtergelaten. De kinderen, met uitzondering van Billy, werden in pleeggezinnen geplaatst. Mede door een gezichtsverlamming was hij niet erg aantrekkelijk voor pleeggezinnen. Met de pleegmoeder die wel voor hem wilde zorgen kon hij niet opschieten en al snel kwam hij terecht in tuchthuizen. Eind 1950 kwam hij weer op vrije voeten.

Op 30 december 1950 dwong Cook een onschuldige automobilist zijn voertuig af te staan, waarmee hij niet veel later zonder benzine kwam te zitten. De familie Mosser wilde hem helpen, maar hij ontvoerde hen en na drie dagen schoot hij de vader, moeder en drie kinderen neer.

De politie vond een bonnetje van het pistool en Cook werd niet veel later in Mexico opgepakt. Hij werd aanvankelijk tot 300 jaar cel veroordeeld, maar kreeg later toch de doodstraf.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*