Wilbur Wright overleden aan tyfus

Wilbur Wright overleden aan tyfus

overleden aan

– De oudste van de gebroeders Wright overleed in Dayton. Wilbur Wright was samen met zijn broer  de belangrijkste luchtvaartpionier en grondlegger van de luchtvaart.

Wilbur Wright werd op 16 april 1867 in Millville geboren. Hij verhuisde met zijn ouders naar Dayton, waar op 19 augustus 1871 zijn broer Orville geboren werd. Samen met hem werd hij fietsenmaker in hetzelfde stadje.

Naar aanleiding van een artikel over de experimenten over vliegen verdiepte de broeders zich hierin. In december 1903 slaagden de broeders erin om een gemotoriseerde vlucht te maken van enkele seconden. Een eerdere poging met Wilbur als piloot mislukte, Orville was de piloot van de legendarische eerste gemotoriseerde vlucht. Ook Wilbur Wright maakte dezelfde dag nog een vlucht in het toestel.

Na deze vlucht ging het tweetal naar Europa en deed daar demonstraties en later ook demonstraties in de . Wilbur Wright overleed op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van tyfus, waarna zijn broer alleen verder ging als ambassadeur voor de luchtvaart.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*