Vliegtuig neergestort nabij Grammatikos

Vliegtuig neergestort nabij Grammatikos

Vliegtuig neergestort nabij

– Een Cypriotisch vliegtuig, een -31S, van , met vluchtnummer 522 stortte twee kilometer van Grammatikos neer. Alle 121 inzittenden kwamen bij de crash om het leven.

Het vliegtuig was onderweg van Cyprus naar Athene. De piloot maakte onderweg een melding van een probleem met de airconditioning. Toen het toestel boven vloog raakte men het contact met het vliegtuig kwijt. Er werden twee F-16 straaljagers naartoe gestuurd om poolshoogte nemen.

Het bleek dat er slechts één piloot in de cockpit aanwezig was en hij lag bewusteloos over het bedieningspaneel. Twee stewards probeerden in te breken in de cockpit, maar zonder succes. Uiteindelijk viel één van de motoren uit, waarna het vliegtuig uit haar koers raakte en tegen een berg, 40 kilometer ten noorden van Athene en op twee kilometer van Grammatikos neerstortte.

De oorzaak van de bleek onder andere de handmatig ingestelde luchtdruk, die normaal op automatisch moest staan. Tevens reageerden de piloten niet adequaat op het uitklappen van de zuurstofmaskers in het vliegtuig.

Later bleek dat voor het uitzenden van een noodsignaal de verkeerde frequentie gebruikt was.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*