Turkish Airlines-vlucht 1951 neergestort vlakbij Schiphol

Turkish Airlines-vlucht 1951 neergestort vlakbij Schiphol

-vlucht 1951 neergestort vlakbij

– Het toestel met 128 passagiers en 7 medewerkers aan boord stortte neer in een weiland vlak voor de landing op de Polderbaan. Het toestel kwam ruim een kilometer voor de baan neer, vlakbij een snelweg. Er kwamen negen mensen om het leven.

De Turkish Airlines vlucht was ’s ochtends om 8:25u vertrokken vanaf luchthaven Istanbul Ataturk in Istanbul en was gepland om op 10:40u te landen op Schiphol. De vlucht verliep voorspoedig en zou 15 minuten eerder dan gepland op Schiphol aankomen. Ook vlak voor de landing waren er geen problemen.

Volgens ooggetuigen raakte de -800 kort voor de landing uit balans en leek recht op de snelweg af te vliegen. Dit kon men voorkomen, waarna het vliegtuig in een weiland belandde. Het toestel brak in drie stukken en de motoren braken af.

Er werden 60 ambulances ingezet om de 86 gewonden op te vangen. Van deze gewonden waren 6 in kritieke toestand en 25 zwaargewond. Al het vliegverkeer rond Schiphol werd stilgelegd, maar kon na enige tijd weer hervat worden. De Polderbaan op Schiphol kon vijf dagen lang niet gebruikt worden.

Een technisch mankement bleek de oorzaak van de te zijn. Turkish Airlines stond bekend als een luchtvaartmaatschappij waar veel ongelukken mee gebeurden. Eén van de dodelijkste vliegtuigrampen uit de geschiedenis vond plaats in Ermenonville, waar ook een Turkish Airlines toestel bij betrokken was.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*