Toestel Korean Air neergestort

Toestel Korean Air neergestort

Toestel neergestort

– Een van Korean Air stortte tijdens de landingsprocedure richting het eiland Guam, in de Grote Oceaan, neer. Van de 254 mensen aan boord overleefden 26 mensen de ramp.

Het Korean Air toestel was vertrokken vanuit Seoul en had als eindpunt de luchthaven Antonio B. Won Pat International Airport, gelegen op het eiland Guam. Het eiland, gelegen in de buurt van Australië, is officieel Amerikaans grondgebied.

De vlucht verliep vlekkeloos totdat de landing ingezet werd. Het regende erg hard waardoor het zicht van de piloten slecht was. Daardoor probeerden de piloten met behulp van hun instrumenten het toestel aan de grond te zetten. Op dat moment hadden de piloten de landingsbaan niet in zicht.

Het vliegtuig stortte tegen de berg Nimitz op minder dan 5 kilometer van de luchthaven. Het toestel vatte vlam en brandde af. Enkele gelukkigen overleefden het tragische ongeval. Twee mensen overleden op weg naar het ziekenhuis.

Een samenhang van factoren waaronder het slechte weer, kapotte instrumenten en een verouderde kaart, zorgden voor het ongeval.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*