Thomas Selfridge omgekomen bij eerste dodelijk vliegtuigongeluk

Thomas Selfridge omgekomen bij eerste dodelijk vliegtuigongeluk

omgekomen bij eerste dodelijk vliegtuigongeluk

– Luitenant Thomas Selfridge kwam om het leven bij een vliegtuigongeluk. Het vliegtuig werd bestuurd door vliegtuigpionier , die samen met zijn broer verantwoordelijk was voor de eerste vlucht.

Thomas Selfridge was luitenant en had het voor elkaar gekregen om als passagier mee te mogen vliegen met Orville Wright. Wright was naar Fort Myer gekomen om zijn vliegtuig te demonstreren aan het Amerikaanse leger. Het Amerikaanse leger had interesse in de vliegtuigen van Wright, maar wilde eerst een aantal demonstraties.

Wright vloog met zijn Wright Flyer een aantal keren over het fort heen en bereikte een hoogte van bijna 50 meter. Tijdens zijn vijfde ronde brak een propeller af. De propeller was in de knel geraakt met de bedrading van het vliegtuig.

Het vliegtuig stortte zich ter aarde, maar Orville slaagde erin het vliegtuig gedeeltelijk onder controle te krijgen, waarna het zich met de neus in de grond boorde. Luitenant Selfridge klapte met zijn hoofd tegen het houten frame en verbrijzelde zijn schedel. Een operatie mocht niet meer baten. Orville Wright liep een aantal verwondingen op, maar kwam niet in levensgevaar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*