Orville Wright overleden

Orville Wright overleden

overleden

– Orville Wright was samen met zijn broer verantwoordelijk voor de eerst gemotoriseerde vlucht. Hierna ontpopte hij zich als ambassadeur voor de luchtvaart.

Orville werd op 19 augustus 1871 geboren in Dayton. Hij was het vierde kind. Samen met zijn oudere broer Wilbur werd hij fietsenmaker en raakte naar aanleiding van een artikel over vliegen daarin geïnteresseerd. Ze legden contact met het Smithsonian Institution en ontwikkelden een aantal prototype zweefvliegtuigen.

Op 17 december 1903 vloog Orville als eerste mens in een gemotoriseerd vliegtuig. Hij had enkele dagen daarvoor de toss verloren, maar de vlucht van Wilbur mislukte. Na de succesvolle vlucht vertrok Orville met zijn broer naar Europa om daar de luchtvaart te promoten.

In 1914 werd de eerste vlucht van de gebroeders Wright door het Smithsonian Institute niet als eerste vlucht gezien. Volgens hen was het Samuel P. Langley. Orville Wright maakte zich sterk voor zijn vlucht en uiteindelijk werd in 1942 door het instituut erkend dat het de gebroeders Wright waren die de eerste gemotoriseerde vlucht maakten.

Orville Wright overleed in zijn huis, waar hij sinds 1914 woonde.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*