Luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont pleegt zelfmoord

luchtvaartpionier Santos-Dumont pleegt zelfmoord

luchtvaartpionier Santos-Dumont pleegt

– Nadat er multiple sclerose werd vastgesteld bij de Braziliaanse luchtvaartpionier verhuisde hij terug naar zijn vaderland Brazilië en pleegde daar zelfmoord op 59-jarige leeftijd.

Alberto Santos-Dumont werd geboren op 20 juli 1873 in Cabangu in Brazilië. Voor zijn studie verhuisde hij naar Parijs en toen hij 25 jaar oud was vloog hij in zijn eerste luchtballon, de Brazil.

Hij wilde graag iets wat hij kon besturen, dus begon hij met het bouwen van een luchtschip. Op 19 oktober 1901 lukte het hem om met de N° 6 een tocht om de Eiffeltoren te maken. Hij hoorde van de gebroeders Wright en hun toestel dat zwaarder was dan lucht, waarna dit zijn volgende fascinatie werd.

Op 23 oktober 1906 maakte Alberto zijn eerste vlucht met zijn eigen toestel en twee maanden later brak hij het wereldrecord met een vlucht van 220 meter. Hierna ontwikkelde hij een vliegtuig dat zo klein en licht was dat het met de auto vervoerd kon worden, de Demoiselle.

Alberto Santos-Dumont raakte teleurgesteld over het gebruik van vliegtuigen in oorlogen en toen er ook bij hem Multiple Sclerose vast werd gesteld besloot hij om een einde aan zijn leven te maken.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*