IJshockeyteam Lokomotiv Yaroslavl komt om bij vliegtuigramp

IJshockeyteam Lokomotiv Yaroslavl komt om bij vliegtuigramp

IJshockeyteam komt om bij

2011 – Het vliegtuig, een , was nog maar net opgestegen van de luchthaven van Yaroslavl en stortte al na één kilometer neer. 44 inzittenden van de 45 kwamen hierbij om het leven waaronder het hele ijshockeyteam van Lokomotiv Yaroslavl.

De complete ijshockeyploeg van Lokomotiv Yaroslavl zat in het vieligtuig. Deze kwamen door de crash allemaal om het leven. De spelers waren op weg naar de stad Minsk voor de openingswedstrijd van het ijshockeseizoen. De spelers kwamen uit de landen Zweden, Polen, Oekraïne, Tsjechië, Duitsland, Wit-, Slovakije en Letland.

Bij de herdenking van de ijshockeyploeg was onder andere premier Vladimir Poetin aanwezig, ook circa 100.000 fans betuigden hun spijt aan de nabestaanden.

Eén van de piloten was waarschijnlijk vergeten de handrem van het vliegtuig af te halen, waardoor het vliegtuig geen hoogte kon krijgen en een elektriciteitsmast ramde. Eerder werd nog gesproken over slechte benzine of motoren maar dat werd later uitgesloten. Eén bemanningslid overleefde de ramp.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*