De eerste non-stop postvlucht

1919 – en vlogen in 16 uur en 12 minuten van Newfoundland, Canada naar Clifden in . Daarmee voltooiden ze als eerste een non-stop postvlucht over de Atlantische Oceaan.

De Daily Mail had een beloning uitgeloofd voor diegenen die als eerste een vlucht over de Atlantische Ocean non-stop konden voltooien. De twee Engelse mannen vlogen in een voor postvluchten geschikt gemaakte Vickers Vimy-bommenwerper. Voorafgaand aan hun vlucht, die eigenlijk op vrijdag de 13e gepland stond, gingen drie weken intensieve voorbereiding.

De eerste non-stop postvlucht startte vanaf Lester’s Field. Het weer was wat bewolkt, maar verder waren de omstandigheden uitstekend. De vlucht verliep niet zonder problemen. De mannen kwamen dichte mistbanken tegen, hun verwaming ging kapot, er waren motorproblemen en midden op de oceaan waren ze bijna gecrasht. Toch lukte het om Ierland te bereiken, waar de mannen in een weiland landden. Het vliegtuig was zwaar beschadigd na de crash.

Enkele dagen na hun succesvolle voltooiing van de eerste non-stop postvlucht werd John Alcock en Arthur Whitten-Brown door koning George V geridderd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*