Boeing crasht in Potomac River

Boeing crasht in Potomac River

Boeing crasht in Potomac River

– Door fouten van de piloten stortte de van vlak na vertrek in de ijzige Potomac River in Washington. Er kwamen 78 mensen bij de crash om het leven, 5 raakten gewond.

Ten tijde van vertrek vond er een hevige sneeuwstorm plaats. Het toestel werd ontijst, maar moest vervolgens nog 45 minuten wachten voor vertrek. Gedurende deze tijd weigerden de piloten om de anti-ijs middelen te gebruiken, waardoor er bij vertrek weer te veel ijs en sneeuw op het vliegtuig zat. Het vliegtuig kwam nog wel van de grond, maar na 30 seconden verloor het reeds hoogte en stortte het neer. Voordat het vliegtuig crashte in de bevroren rivier, raakte het de 14th Street Bridge. Hierdoor werden zeven auto’s geraakt, waarbij vier personen om het leven kwamen.

Van de 79 inzittenden van de Boeing stierven de meeste direct door de crash. Zes personen overleefden de en wisten zich aan de staart van het vliegtuig in het ijskoude water van de Potomac vast te houden. Heldhaftige mensen aan de kant trachtten de overlevenden uit het water te halen, dit lukte echter pas toen een reddingshelikopter arriveerde. Een van de overlevenden van het vliegtuigongeluk overleed alsnog in het koude water.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*