Amelia Earhart als eerste solo over de Stille Oceaan

Amelia Earhart als eerste solo over de Stille Oceaan

als eerste over de Stille Oceaan

– Ze vertrok vanuit Honolulu in Hawaii naar Oakland in Californië. Ze was hiermee de eerste persoon die solo over de Stille Oceaan vloog. Dit deed ze met haar zelfgekochte Avro Avian-vliegtuig.

Earhart werd geboren op 24 juli 1897 in Atchinsons (Kansas) als dochter van de jurist Edwart Earhart en Amelia Otis. Op haar 23e kreeg ze de kans om mee te in een vliegtuig en vanaf dat moment wilde niets anders dan zelf . Ze nam vlieglessen en zes maanden later kocht ze haar eerste vliegtuig, een Kinner Airstar. Hiermee vestigde ze een hoogterecord voor vrouwen.

In 1932 was ze de eerste vrouw en tweede persoon die solo de Atlantisch Oceaan overstak, nadat vijf jaar eerder Charles Lindbergh dat had gedaan. Hiermee kreeg ze ook bekendheid. Jarenlang verbeterde ze, voornamelijk haar eigen, records. Op 2 juli 1937 steeg ze op met als reisdoel Howlandeiland, een klein eiland in de grote oceaan. Dit werd haar laatste vlucht. Waarschijnlijk stortte ze door een tekort aan brandstof in de oceaan, er werd nooit een restant van het vliegtuig gevonden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*