82 doden na neerstorten toestel AeroMexico

AeroMexico

82 doden na neerstorten toestel

– Na een botsing met een sportvliegtuigje stortte de van luchtvaartmaatschappij AeroMexico neer op een huizenblok in Cerritos. Alle inzittenden van beide vliegtuigen en 15 mensen op de grond kwamen om het leven.

AeroMexico vlucht 498 was van Tijuana in Mexico op weg naar Los Angeles en had 58 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het vliegtuig was de landing aan het voorbereiden, toen het in botsing kwam met het sportvliegtuigje, waar drie mensen aan boord zaten.

De Piper Cherokee was kort daarvoor opgestegen vanaf Torrance en zou normaal gesproken niet in de aanvliegroute naar LAX, de luchthaven van Los Angeles, terechtgekomen zijn. Vermoedelijk had de piloot een navigatiefout gemaakt.

Na de botsing raakte de Douglas DC-9 de staartvleugel kwijt en was de linkervleugel en cockpit beschadigd. Het toestel was onbestuurbaar en stortte neer op een huizenblok. Het sportvliegtuigje stortte neer in een weiland, waardoor meer slachtoffers voorkomen werd.

Ondanks dat er goed zicht was, hadden de toestellen elkaar niet tijdig gezien. Door deze werd het verplicht gesteld om aan boord van elk passagiersvliegtuig het Traffic Collision and Avoidance System in te bouwen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*