Prinses Diana, ofwel Lady Di, gestorven na tragisch ongeval

Prinses Diana, ofwel Lady Di, gestorven na tragisch ongeval

, ofwel Lady Di, gestorven na tragisch ongeval

1997 – Lady Diana  stierf in de nacht van 30 op na een tragisch auto , waar een aantal journalisten bij betrokken waren. Alleen de lijfwacht overleefde het .

Na een diner in het Ritz Hotel reed Diana samen met haar partner Dodi al-Fayed, lijfwacht en een chauffeur van het hotel naar de villa van Dodi in Parijs. Achtervolgd door zeker zeven fotografen op motoren en scooters, reden zij met een snelheid van ongeveer 100 km/u de smalle tunnel in bij Pont de l’Alma vlakbij de Eiffeltoren, waar een maximumsnelheid van 50 km/u gold.

De combinatie van een te hoog alcoholgehalte van de chauffeur en de hoge snelheid, zorgde ervoor dat de chauffeur de beheersing over het stuur verloor. De wagen botste frontaal op een scheidingspilaar, tolde om zijn as en kwam total- loss tot stilstand tegen de tunnelmuur.

Dodi, met de leeftijd van 42 jaar, en de chauffeur waren op slag dood. De lijfwacht kon met zware verwondingen uit het wrak worden gehaald. Diana werd eveneens met zwaar letsel uit het wrak bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht waar zij na langdurig reanimeren uiteindelijk overleed.

Ooggetuigen verklaarden dat paparazzi enkele seconden na het ongeluk foto’s aan het nemen waren van het wrak en de inzittenden. Een van deze fotografen werd door woedende voorbijgangers en omstanders in elkaar geslagen.

Alles weten over Lady Di? Bestel dan nu De Dianalegende – de ultieme biografie.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*